
Taisin olla kuitenkin pari viikkoa liian myöhässä. Puskat olivat melkein tyhjiä tai sitten jäljellä oli homeiset, kuivineet marjat. Niitä oli kyllä yllättävän paljon! Jos olisin ollut kaksi viikkoa sitten liikkeellä, marjoja olisi todellakin ollut tarjolla. Sain kuitenkin muutaman desin poimittua ja muutaman hassun mustikan samalla, joten aloin kotiin päästyä tekemään piirakkaa niistä.
Löysin mtv.fi sivuilta mukavan ja kevyen oloisen reseptin, jota päätin testata!
Pohja (24cm vuokaan)
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
2dl rasvatonta luonnonjogurttia
½tl soodaa
50g voisulaa
(Ohjeessa oli käytetty neljän viljan puurohiutaleita, mutta mulla ei ollut niitä niin korvasin ne ruisjauholla ja kaurahiutaleilla)
1. Kuivat aineet sekaisin. Lisää jogurtti ja voi ja sekoita. (Jää melko märän oloiseksi)
2. Levitä voideltuun ja hiutaleilla (käytin kauraleseitä) peiteltyyn vuokaan taikinasta noin 3/4.
Pinnalle
3-4dl marjoja
1rkl perunajauhoja
3. Jos käytät jäisiä marjoja, pyöräytä niiden sekaan perunajauhot (estää vetisyyden). Jos käytät tuoreita, ripottele perunajauhot niiden pinnalle
4. Lisää ylijääneeseen taikinaan kauraleseitä ja vehnäjauhoja niin, että saat nypittyä siitä taikinanmyttyjä marjojen päälle (n. 3rkl).
5. Laita piirakka uunin alatasolle 225 asteeseen noin 30 minuutiksi. Jos pinta alkaa ruskettumaan liikaa, peitä se foliolla.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaahdotetun kastikkeen kanssa. Tai jos haluat olla fitness, niin itsetehdyn vaniljakastikkeen (tilkka maitoa+ vaniljaheraa) kanssa.
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
2dl rasvatonta luonnonjogurttia
½tl soodaa
50g voisulaa
(Ohjeessa oli käytetty neljän viljan puurohiutaleita, mutta mulla ei ollut niitä niin korvasin ne ruisjauholla ja kaurahiutaleilla)
1. Kuivat aineet sekaisin. Lisää jogurtti ja voi ja sekoita. (Jää melko märän oloiseksi)
2. Levitä voideltuun ja hiutaleilla (käytin kauraleseitä) peiteltyyn vuokaan taikinasta noin 3/4.
Pinnalle
3-4dl marjoja
1rkl perunajauhoja
3. Jos käytät jäisiä marjoja, pyöräytä niiden sekaan perunajauhot (estää vetisyyden). Jos käytät tuoreita, ripottele perunajauhot niiden pinnalle
4. Lisää ylijääneeseen taikinaan kauraleseitä ja vehnäjauhoja niin, että saat nypittyä siitä taikinanmyttyjä marjojen päälle (n. 3rkl).
5. Laita piirakka uunin alatasolle 225 asteeseen noin 30 minuutiksi. Jos pinta alkaa ruskettumaan liikaa, peitä se foliolla.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaahdotetun kastikkeen kanssa. Tai jos haluat olla fitness, niin itsetehdyn vaniljakastikkeen (tilkka maitoa+ vaniljaheraa) kanssa.
Tulen kyllä varmasti tekemään tällä ohjeella useamminkin, koska maultaan oli todella hyvä! poikaystävällekin upposi vaikka kuin hyvin, vaikka yleensä ei ole makean perään. Koostumukseltaan pohja jää pehmeäksi, mutta ei hötöksi. Pohjassa oli selvästi makeutta, joten sitä voi vähentää vähentämällä sokeria tai korvaamalla sokerin kokonaan esim. maustetulla vaniljajogurtilla.
(ps. Koko piirakalle tulee noin 1600kcal/hh 240g/prot 33g/ r 50g)
Proteiinipitoisuutta voipi lisätä korvaamalla jogurtin rahkalla (?) tai korvaamalla osan jauhoista proteiinijauheella.
Kuulostaa hyvältä toi resepti! Jos muuten leivot ikinä gluteenittomasti, niin ois kiva jos laittaisit tännekkin reseptiä :)!
VastaaPoistahttp://onrooftop.blogspot.fi/